Koningin Mathilde bezocht Koeweidehof

Op het Koeweidehof zijn ze ondertussen al het een het ander gewend en voor de passage van een minister of andere notabelen draaien ze daar bij wijze van spreken hun hand niet meer om. Maar dat koningin Mathilde deze voormiddag haar opwachting maakte op het bedrijf van de familie Vanderstraeten was toch wel andere koek.

Dat bezoek in de Koeweidestraat kwam er eerder onverwacht. Normaal gezien zou de koningin vandaag Agribex, de landbouwbeurs op de Heizel, bezoeken in het kader van Ladies’Day. Door Corona werd Agribex geannuleerd en voor het gesprek werd een nieuwe, of zeg maar een logische, locatie gevonden, een landbouwbedrijf.

Wil nu dat in het Koeweidehof een ruimte voorhanden is waar die ontmoeting tussen de koningin en acht vrouwen uit de landbouw- en aanverwante sectoren perfect kon doorgaan. Blijkbaar leverde dat een geanimeerde babbel op want in deze sector is het niet allemaal rozengeur en maneschijn.

Na dit onderhoud kreeg de koningin ook nog een rondleiding in het melkveebedrijf en ze toonde veel interesse in de innoverende technieken want daaraan is er in het Koeweidehof geen gebrek. (eb)  

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk