GTSM deelt koffers vol “spanning” uit

Ieder jaar nodigt GTSM leerlingen van het zesde leerjaar uit om in de schoolgebouwen in Merchtem kennis te komen maken met de wondere wereld van techniek. Maar door corona werd de school gedwongen om het creatieve brein aan het werk te zetten. Fysiek naar de school komen, is op dit moment, niet de meest veilige optie. Dus komt GTSM naar de leerlingen toe en brengt ze ook graag de techniek tot in de klaslokalen van de verschillende basisscholen. Dat alles werd….in een koffer gestopt en niet zo maar een koffer.

Een koffer vol “spanning” werd het en die zorgt ervoor dat de leerlingen in hun eigen klas op ontdekking kunnen gaan. De GTSM – techniekkoffer bevat een ontdekdoosje rond elektriciteit, een zenuwspiraal, een werkboekje en een handleiding voor de leerkrachten. Reeds twintig scholen meldden zich aan. Enkele openden de koffer al in december en de rest neemt in januari deel aan dit project.

Lijkt dit ook iets voor jullie school? Aarzel dan niet en vraag je eigen techniekkoffer aan door een mail te sturen naar directie@gtsm.be. Een spannende dag is zeker gegarandeerd en wie weet doet dat bij heel wat leerlingen wel het lampje branden om voor techniek te kiezen. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk