Merchtem controleert op zwerfvuil

Tijdens de ‘Week van de Handhaving’ (4 tot 10 oktober) vraagt het gemeentebestuur meer aandacht voor sluikstorten en zwerfvuil. “We kunnen de overtreders aanspreken en alternatieve voorstellen (sociale controle). Maar overtreders kunnen ook beboet worden. Tenslotte willen we positieve acties van burgers waarderen”.

De Week van de Handhaving hoeft niet per sé de week van de boetes te zijn. Met meer sociale controle en het overtuigen van de overtreders kan al heel wat bereikt worden. Zo zal de lokale politie, in samenwerking met de wijkagenten, extra controles uitvoeren op zwerfvuil aan scholen en aan de bushaltes.

Tenslotte zullen enkele schepenen van Merchtem tijdens de Week van de Handhaving op verschillende plaatsen in Merchtem afvalzakjes voor in de auto uitdelen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk