Nationale test van BE-Alert op donderdag 7 oktober

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we jou graag snel verwittigen. Daarom beschikt onze gemeente over BE-Alert, een nationaal systeem dat je op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.

Op donderdag 7 oktober testen steden en gemeenten die BE-Alert systeem gebruiken.

Nationale test

Op donderdag 7 oktober houden verschillende gemeenten in België een BE-Alert-test. Ben je al ingeschreven op BE-Alert? Dan ontvang je die donderdag 7 oktober een testbericht via sms of e-mail. 

Door BE-Alert te testen, kunnen we de procedures inoefenen. Bovendien willen we hiermee onze inwoners bewust maken van het feit dat het belangrijk is om meteen op de hoogte te zijn bij een noodsituatie.

Wat is BE-Alert? 

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee we jou kunnen verwittigen bij een noodsituatie.

Via BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bijv. ramen en deuren sluiten bij een brand.

Je kan een BE-Alert-bericht krijgen via sms, telefoon of e-mail. 

Registreer je en doe mee op 7 oktober

Om een bericht te ontvangen, moet je je gratis registreren, via de website van BE-Alert. Schrijf je vandaag nog in en test mee op donderdag 7 oktober!

Actualiseer je gegevens

Het is belangrijk dat je je profiel op BE-Alert goed onderhoudt. Je kan je persoonlijke gegevens op elk moment aanvullen, wijzigen of zelfs verwijderen.

Je kan tot vijf adressen registreren. Voeg dus naast je thuisadres zeker ook je werkplaats en enkele andere belangrijke adressen toe (bijvoorbeeld familie of een tweede verblijf). 

Je gegevens aanpassen, doe je in slechts enkele stappen:

  • Surf naar BE-Alert
  • Meld je aan met je e-mailadres en het paswoord dat je koos bij je registratie 
  • Vul je gegevens aan
  • Klik onderaan op de knop ‘Bevestigen’
Topartikels bij Goeiedag.be