Een nieuwe burgemeester

Hugo Vanhoeymissen is de nieuwe burgemeester van Merchtem, de nieuwe kinderburgemeester wel te verstaan. Hij vertegenwoordigt de Rinkelingschool uit Brussegem. Jonas Van der Perre (Ter Dreef), Emma Rubin (Sint-Donatus), Laura De Smedt (De Plataan) en Mohammed Alissa (Ten Bos) zijn de nieuwe kinderschepenen.

Maar elke school mag ook nog een aantal raadsleden afvaardigen. Ter Dreef stuurt Lenn Vermeir, Zita De Wit en Lina Bouchal. Victoria Pisaroglova, Liene Cruk en Stan Verbeyst vertegenwoordigen Sint-Donatus. De Plataan wordt vertegenwoordigd door Kaat Dubois, Robbe Jacxsens en Julia De Ridder. Ten Bos vaardigt Johan Martin, Kato Thomas en Enrico Legroux af en Rinkeling stuurt naast kinderburgemeester Vanhoeymissen ook nog Ziggy Van Humbeeck.

Iedereen legde de eed af in het bijzijn van burgemeester Mast, schepen Luypaert, gemeenteraadvoorzitter Teugels en de raadsleden Vrijders, Robberechts en Vandenbossche.

Het was al van 2020 geleden dat een nieuwe kindergemeenteraad werd geïnstalleerd. Toen al was er het voornemen om rond bepaalde thema’s te werken. Ook deze kindergemeenteraad zal op die ingeslagen weg verder gaan.

Kinderburgemeester Hugo Vanhoeymissen (Rinkeling)
Kinderschepen Jonas Van der Perre (Ter Dreef)
Kinderschepen Emma Rubin (Sint-Donatus)
Kinderschepen Mohammed Alissa (Ten Bos)
Kinderschepen Laura De Smedt (De Plataan)
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk