Alle amokmakers ge√Įdentificeerd

Uit informatie van Kurt Tirez, eerste hoofdcommissaris van politie en korpschef van de politiezone AMOW, blijkt dat alle amokmakers die gisteren in het centrum van Merchtem op de vuist gingen (en erger) ge√Įdentificeerd zijn. Bij de interventie van de politiediensten werden alle namen van de jongeren genoteerd. Er zal een passend gevolg worden gegeven aan wat ze veroorzaakt hebben.

Commissaris Tirez beklemtoont dat het geen jongeren uit het Brusselse waren maar Merchtemnaren die een aantal vrienden hadden opgetrommeld om de confrontatie met een andere groep aan te gaan.

Naar de oorzaken van de confrontatie is het gissen. Commissaris Tirez: ‚ÄúHet fenomeen van baldadige en gewelddadige jongeren is niet nieuw. Uiteraard mogen we niet doen of onze neus bloedt. Mogelijk speelt de coronafrustratie (gebrek aan ontspanningsmogelijkheden) een rol in het uitbreken van deze relletjes. Maar de politie deed het nodige. Er worden niet alleen ge√ľniformeerde maar ook anonieme ploegen ingezet. We blijven waakzaam om dergelijke toestanden te vermijden‚ÄĚ.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk