3 klassen De Plataan in quarantaine in Merchtem

Op donderdag 21 januari testte een leerkracht van GBS De Plataan positief bij een coronatest. Omdat de leerkracht in verschillende klassen komt werden een 40-tal kinderen tussen 7 en 12 jaar in quarantaine geplaatst. Het gaat om de klassen 1A, 1B en 5A.

Ondertussen werden deze leerlingen getest. Er werden ook een aantal positieve tests afgelegd. De leerlingen die negatief hebben getest mogen op woensdag 3 februari opnieuw naar school komen.

Vandaag (woensdag 27 januari) worden alle leerkrachten en leerlingen van de lagere school op de schoolsite getest. Als bijkomende maatregel worden op het hele grondgebied van Merchtem tot en met 7  februari de buitenschoolse activiteiten voor de -12 jarigen (sport, jeugdverenigingen,  …) opgeschort. 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk