Betalend parkeren in Zellik vanaf 1 maart, betere parkeergeleiding in Asse-centrum

In Asse blijft de parkeerconcessie ook de komende zes jaar bij de NV Parkeren – OPC. De nieuwe concessie, die ingaat op 1 maart, bevat wel enkele nieuwigheden

Vooreerst wordt het centrum van Asse voortaan opgedeeld in zes zones in plaats van één grote zone. De gemeente wil hiermee vermijden dat houders van een bewonerskaart overal in het centrum gratis kunnen parkeren, maar enkel nog in de zone rond de woning. Het tarief voor de eerste bewonerskaart blijft 25 euro, maar wie een tweede kaart aanvraagt, betaalt 50 euro.

Om het zoekverkeer in het centrum te verminderen, komt er een betere parkeergeleiding naar de vrije parkeerplaatsen in het centrum. QLED-schermen op vijf invalswegen zullen info geven over de vrije parkeerplaatsen.

Voorts komen er nieuwe parkeerautomaten. Bij de helft zal je nog met cash kunnen betalen, de andere helft is cashloos. Je zal ook via een applicatie of sms een ticket kunnen kopen.

De bestaande parkeertarieven, het eerste kwartier gratis parkeren, het gratis parkeren tussen 12 en 13 uur en de ‘Shop & Go’-plaatsen (een half uur gratis parkeren) blijven behouden. De retributie voor wie langer parkeert dan het ticket aangeeft stijgt van vijftien naar achttien euro.

In het centrum van Zellik worden de 150 parkeerplaatsen langs de Brusselsesteenweg betalend, maar er komen wel een aantal ‘Shop & Go’-plaatsen. De omliggende straten in het centrum van Zellik worden blauwe zone. De parkings op de Noorderlaan en aan de nieuwe vrijetijdssite en de nog te ontwikkelen parking aan de Frans Timmermansstraat blijven gratis.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk