PRO wil Villa Alice redden met postkaarten

Oppositiepartij PRO vindt het niet kunnen dat Villa Alice, de villa met tuin in de hoek van het Mieregemplein, wordt afgebroken en vervangen door 18 appartementen. PRO roept de Merchtemnaren op om massaal postkaarten te sturen om tegen de afbraak te protesteren.

Een korte geschiedenis. Villa Alice werd verkocht aan bouwpromotor Gaelens NV. Die wil de villa afbreken en vervangen door appartementen. De aanvraag voor het verkrijgen van een omgevingsvergunning (sloop- en bouwvergunning) krijgt van de gemeente Merchtem een negatief advies. De projectontwikkelaar gaat in beroep bij de provincie en krijgt ook daar een (voorlopig) negatief advies. Wanneer hij zijn plannen wijzigt, op aangeven van de provincie, zet deze laatste het licht op groen.

Ondertussen heeft de nieuwe eigenaar er geen gras over laten groeien en zijn alvast de ramen verwijderd wat het gebouw bloot stelt aan de invloeden van weer en wind. Ondertussen loopt de periode waarin een beroep kan ingesteld worden bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Dat is de enige manier om nog te proberen de sloop tegen te houden.

Op de gemeenteraad van maandag 14 december heeft PRO een punt hieromtrent toegevoegd aan de agenda van de gemeenteraad. PRO wil dat de gemeenteraad erkent dat Villa Alice een dorpszicht is en dat hij er alles aan zal doen om dit gebouw te redden van de sloop.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk