Afgeslankt project Kerremanspark Zellik

Projectontwikkelaar evillas heeft een nieuw plan klaar voor de ontwikkeling van een woonerf in de Léon Gillardlaan in Zellik. Het openbaar onderzoek loopt nog tot 18 december. Ondertussen werden er reeds twee bezwaren ingediend. Er ontstond hevig protest tegen de oorspronkelijke plannen, maar de ontwikkelaar komt nu met een afgeslankt plan. In plaats van de 125 voorziene appartementen in de oorspronkelijke plannen komen er nu 72 woningen. De totale vloeroppervlakte zakt in het nieuwe plan van 13.315 vierkante meter naar 7.690 vierkante meter. De maximale kroonlijsthoogte van de gebouwen wordt ook verlaagd van 9,5 naar 6,5 meter, wat vergelijkbaar is met e maximale hoogte van de omliggende woningen. Bijna zestig procent van de site wordt ingevuld als groene ruimte. 

Tegen de oorspronkelijke plannen van evillas ontstond hevig protest bij de buurtbewoners. De bewoners haalden hun slag zelf thuis tegen het advies in van de gemeente en de provincie welke een vergunning voor 125 appartementen hadden verleend. De buurt vreest voor verkeersoverlast en uit te kijken op een muur van flatgebouwen. Het openbaar onderzoek voor de nieuwe plannen is momenteel lopende.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk