Albert Heijn, restaurant en 86 appartementen

Het project Ginder-Ale, waar momenteel nog hard aan gewerkt wordt, nadert zijn voltooiing. Zaterdag (17 oktober) kan je zelf een kijkje gaan nemen want van 14 tot 17 uur zet bouwheer Aura Estates de deuren van de vernieuwbouw in de Kattestraat wagenwijd open.

Het massieve gebouw waar ooit de lagerij en de bottelarij huisden, is ondertussen totaal onherkenbaar geworden. In de plaats kwam een complex met een warenhuis (Albert Heijn) op het gelijkvloers, een parkeergarage voor de bewoners op de eerste verdieping, een restaurant, een groot terras, een zwembad en 86 woongelegenheden.

Het team van Structura, dat instaat voor de verkoop, bestaat uit Stijn De Keersmaeker en Caroline Pittevils. Zij gaven ons een rondleiding in het gebouw waar men stilaan in de faze van de afwerking is gekomen en konden ons fier melden dat al 73 van de 86 appartementen verkocht zijn.

Dimitri Saerens, CEO van Aura Estates, is blij dat de werken goed opschieten. “Op de tweede verdieping is ruimte voorzien voor een mooie restaurant. We zoeken nog een ambitieuze uitbater die daar zijn gasten wil ontvangen in een uniek kader”. Op de tweede verdieping is ook een zwembad voorzien. Hoe en wie dat gaat uitbaten, is nog niet uitgemaakt.

Bovenop de tweede verdieping komt een grote, open ruimte: de centrale patio met veel groen, waarrond de ruime appartementen zijn gebouwd. Al die appartementen zijn voorzien van vloerverwarming om het leefcomfort nog te vergroten.

En moet het gezegd dat de uitzichten spectaculair zijn. Zo kan je al vanop de tweede verdieping de kerk van Asse en het Kravaalbos zien. Aan de andere zijde van het gebouw kijk je uit over Peizegem en Steenhuffel en ver daar voorbij. Buiten het gebouw komt meer groen en parkeergelegenheid voor het warenhuis.

Dimitri Saerens (met mondkapje), Stijn De Keersmaeker en Caroline Pittevils.
De parkeergarage voor bewoners
De patio
Eén van de appartementen met grote schuiframen, een ruim balkon, vloerverwarming en … een mooi uitzicht.
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk