Toch kermis, geen optredens of jaarmarkt

De beslissing rond Merchtem kermis kwam blijkbaar in een stroomversnelling. Terwijl schepen Julie Asselman vandaag (dinsdag 9 juni) nog een onderhoud heeft met de foorreizigers werd toch een persbericht rondgestuurd waarin het schepencollege bevestigt dat er van 15 tot 23 augustus wel degelijk kermis zal zijn in Merchtem.

Omwille van de corona dreiging zal het een ‘light versie’ zijn, zonder jaarmarkt en zonder optredens. Als het gesprek vanavond positief verloopt, en er is niet meteen een reden waarom dat niet zo zou zijn, zullen de kermisattracties aanwezig zijn. Ook de foorreizigers staan te springen om weer in actie te schieten en te proberen om een rampzalig kermisjaar gedeeltelijk te redden.

Ook de terrasjes en eetstandjes zullen aanwezig zijn. Het schepencollege spoort de Merchtemnaren aan om de lokale middenstand te steunen door een hapje te komen eten en een drankje te nuttigen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk