Dieven plunderen De Vershoeve

Hoevewinkel De Vershoeve kreeg in de nacht van donderdag op vrijdag het bezoek van dieven. Die namen de tijd om in te breken en de zaak grondig te doorzoeken. Ze ging met meer dan 15.000 euro aan de haal. De familie Hellinckx gaat hun verswinkel nu extra beveiligen.

Meer dan 20 minuten liepen de dieven rond in de winkel. Nadat ze eerst de deur hadden geforceerd werd de zaak grondig doorzocht door één van de twee inbrekers. De andere ging vermoedelijk op wacht staan. Tijdens de inbraak werden ze gefilmd maar ze maakten ook een camera onklaar. Ze gingen er van door met de inhoud van de kassa, 15.000 euro die de uitbaters in huis hadden en een laptop.

De dieven waren duidelijk goed voorbereid. Ze waren geheel gehuld in een labopak zodat ze onherkenbaar waren. Uiteindelijk ging ze aan de haal, waarschijnlijk omdat een lamp met een sensor automatisch aansprong. De hond, die normaal heel waakzaam is, maakte geen lawaai. Daisy Hellinckx vermoed dat het beest werd verdoofd. Uit heel wat elementen blijkt dat de dieven hun slag goed hadden voorbereid.

Om het gevoel van onveiligheid weg te nemen en om de winkel extra te beschermen worden nieuwe beveiligingsmaatregelen genomen. De beelden van de veiligheidscamera’s werden uiteraard ter beschikking gesteld van de politie van de zone AMOW.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk