Brussegem krijgt bos om op te eten

Er worden twee nieuwe bossen aangeplant in Brussegem. Aan de Brusselsesteenweg en tussen de Kwekelaarstraat en Drinkeling liggen twee terreinen die gemeente Merchtem samen met Regionaal Landschap Brabantse Kouters wil vergroenen met steun van het Agentschap van Natuur en Bos. De inwoners worden aangespoord om mee te denken over de inrichting.

Elk terrein krijgt een eigen invulling. Het terrein aan de Brusselsesteenweg wordt volledig bebost zodat recreanten daar een mooi en groen rustpunt vinden op hun wandeling rond Brussegem.

Het terrein aan de Drinkeling (aansluitend op de gemeentelijke feestzaal en Thermae Sports) wordt ingericht met ‘natuurbeleving’ als hoofddoel. Aan de kant van de speeltuin zal een stimulerend en uitdagend speelbos ingericht worden.

“Door middel van de aankoop van extra terreinen kunnen we deze groene kern bijna verdubbelen en zal maximaal trachten de mensen dichtbij de natuur te brengen. We kiezen daar voor bomen en planten die eetbaar zijn zodat de bewoners al proevend dit voedselbosje kunnen verkennen,” zegt burgemeester Maarten Mast.

“De eerste ontwerpen zijn klaar. Voor we verder gaan, willen we echter jouw feedback. Hoe wil jij ravotten in het bos? Van welke avontuurlijke speelelementen droom je? Welk plukfruit zou jij graag eten tijdens je wandeling? Waar en hoe wil jij van de rust in ‘t groen genieten?”

Op donderdag 2 juli om 20 uur kan je terecht in de gemeentelijke feestzaal in Brussegem om jouw mening te laten horen. Inschrijven is verplicht: www.merchtem.be/groenerandbrussegem. Wie nog vragen heeft kan die stellen via 02/253 43 03.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk