Werken home Van Gysel gestart: 15 vernieuwde studio’s binnen jaar instapklaar

De werken aan het home Jan Van Gysel in de Krogstraat zijn officieel van start gegaan. Binnen een jaar kunnen de eerste bewoners er hun intrek nemen in de vijftien volledig vernieuwde studio’s.

In het home Jan Van Gysel kunnen mensen die nog zelfstandig kunnen wonen, een studio huren via het OCMW Meise. De renovatie stond al enkele jaren gepland en gaat nu eindelijk van start. Het gebouw wordt gerenoveerd om te voldoen aan de hedendaagse energetische normen. Het zal hiervoor volledig tot op haar structuur worden gestript en opnieuw ingepakt worden met isolatie en een volledig nieuwe gevel bestaande uit prefab betonpanelen. Alle ramen worden vervangen en ook het dak zal volledig worden vernieuwd.

Binnenin worden de oude technische installaties volledig vervangen door nieuwe, meer performante systemen. Zo wordt er overal vloerverwarming aangebracht, zal er een ventilatiesysteem worden geplaatst en zullen alle sanitaire en elektrische leidingen vervangen worden.

De studio’s zelf zullen ook volledig opnieuw ingericht worden. In tegenstelling tot de bestaande studio’s, zullen de nieuwe studio’s ‘doorzon-units’ zijn met lichtinval via zowel de voorgevel als de achtergevel. De units op het gelijkvloers worden eveneens vergroot zodat ze bewoners met een rolstoel kunnen huisvesten en krijgen een aangepaste badkamer.

In totaal zullen er na de werken vijftien studio’s beschikbaar zijn. De werken zullen een klein jaar duren, als alles vlot verloopt, zal het gebouw tegen de zomer van 2021 haar eerste bewoners kunnen verwelkomen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise