Jean-Paul Windelen vervangt Anne Laure Mouligneaux in schepencollege

Anne Laure Mouligneaux (N-VA), Grimbergs schepen van welzijn, digitalisering en communicatie wordt voltijds woordvoerster van Bart De Wever. Omdat de combinatie met een schepenambt niet mogelijk is, zal Jean-Paul Windelen haar vervangen als schepen vanaf de volgende gemeenteraad.

Anne Laure Mouligneaux was bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018, als tweede op de Grimbergse N-VA lijst in Grimbergen ruimschoots verkozen en werd schepen van welzijn, digitalisering en communicatie. Tevens werd ze voorzitter van het bijzonder comité voor de sociale dienst (BCSD). Ze was toen deeltijds Franstalig woordvoerster van Bart De Wever en kon beide perfect combineren.

Ondertussen, na de vorming van de nieuwe Vlaamse regering, werd ze gevraagd om voltijds partijwoordvoerster te worden van N-VA. Na meer dan zes maanden wordt het duidelijk dat de combinatie met een schepenambt niet mogelijk is. “Het is met spijt in het hart dat ik mijn schepenambt moet stopzetten. Want een schepenambt is een van de mooiste politieke mandaten die er zijn”, aldus Mouligneaux.‘ Partijwoordvoerder is op zich al meer dan een voltijdse job en als ik niet voldoende tijd in mijn schepenambt kan steken, dan moet ik keuzes maken in het belang van Grimbergen en van de N-VA fractie. Maar ik blijft zeer nauw verbonden met het bestuur en met de fractie en zal mij zeker blijven inzetten voor de afdeling.”

Jean-Paul Windelen neemt, als eerste opvolger, met heel veel plezier de fakkel over. “Het is al de tweede legislatuur dat ik in de gemeenteraad mag zetelen. Sinds deze legislatuur was ik al vast lid van het bijzonder comité voor de sociale dienst. Een job als schepen is dan ook een bekroning voor mij”, zegt Windelen. Hij is al jaren sterk sociaal geëngageerd. Naast imker in de bijenhal van Grimbergen en amateurtoneelspeler is Jean-Paul bestuurder bij de Oyenbrugmolen, ondervoorzitter van de vzw Heemschut en lid van PWO, de Cultuurraad en de milieuraad.

De N-VA fractie maakte tevens van de gelegenheid gebruik om de bevoegdheden binnen de eigen fractie te herbekijken om hun talenten en interesses maximaal te laten aansluiten bij de bevoegdheden. Zo neemt Jean-Paul Windelen dierenwelzijn over van 1e schepen, Philip Roosen, die en op zijn beurt digitalisering en communicatie zal opnemen.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...