Volgende week weer markt in Merchtem

Nu de Nationale Veiligheidscel het licht op groen heeft gezet, wordt woensdag opnieuw marktdag in Merchtem. Bevoegd schepen David De Valck zat dinsdagavond al samen met een delegatie van de marktkramers. Daar werden een aantal veiligheidsmaatregelen afgesproken.

Zo komen de marktkramers tegen 7 uur en worden meteen nadarhekkens geplaatst om een parcours met eenrichtingsverkeer in te richten. Om 7.30 uur gaat de markt dan van start. De marktkramers kunnen wat verder uiteen staan omdat de horecazaken nog steeds gesloten zijn. Uiteraard moeten de marktkramers zelf zorgen voor hun eigen veiligheidsmaatregelen (handgel, mondmaskers, afstand houden, …).

De klanten worden geacht hun boodschappen te doen en weer naar huis te gaan. Het is niet zo dat sociaal contact verboden is maar het moet toch binnen de perken blijven. Om 12.30 uur gaan de kramen dicht en verlaten de marktkramers het parcours. De maatregelen worden de komende dagen nog verder afgetoetst bij de betrokken marktkramers.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk