Eerste schooldag na corona quarantaine

De leerlingen van het 1ste, 2de en 6de leerjaar konden vandaag terecht in hun school voor een ‘proefdag’. Dat proeven slaat vooral op het uittesten van de voorziene veiligheidsmaatregelen. IN de gemeentelijke basisschool Ten Bos in Peizegem was dat niet anders.

In twee ‘groepen’ – één in de voormiddag en een andere in de namiddag – konden ze opnieuw naar school. Niet met alle leerlingen van hetzelfde leerjaar in één klaslokaal maar met de helft van de vriendjes en vriendinnetjes.

Maar het was zo anders dan gewoonlijk. Er stonden overal stippen en stickers op de grond om de leerlingen te helpe om afstand te houden. Bij het binnenkomen van de klas moesten de handjes eerst ontsmet worden alvorens plaats te nemen aan de ontsmette stoelen en tafeltjes. Alle leerkrachten, ook directeur Veerle De Baerdemaeker, droegen een mondmasker vaak aangevuld met een spatkap.

Veerle De Baerdemaeker: “Alles verliep zoals we het gepland hadden en we konden rekenen op heel veel begrip van de ouders en de leerlingen. Ook de leerkrachten en het ondersteunend personeel hebben zich ten volle ingezet om alles op tijd klaar te krijgen. Wij moeten ook de gemeente dankbaar zijn die ons, waar het nodig was, ten volle heeft ondersteund”.

De impact op het schoolleven zal pas maandag volledig duidelijk zijn. Pauzes worden zoveel mogelijk gespreid over de dag. Op de speelplaats werd een compartimentering aangebracht en er werd ‘eenrichtingsverkeer’ ingevoerd, in de lokalen, in de gangen en op de speelplaats.

Op een enkeling na waren ook alle leerlingen van 1,2 en 6 present. En of ze de juffen gemist hebben. Ondertussen zorgden hun collega’s voor opvang voor een aantal kleutertjes waarvan de ouders geen andere oplossing hadden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk