Jonge vrouw met MS deelt ervaringen op YouTube

Oana Bocanet (40) woont met haar familie sinds 2007 in Merchtem. Ze had een mooie baan bij de Europese Commissie tot ze in 2014 bij een scanning een zwaar verdict kreeg: vlekken op de hersenen die wezen op multiple sclerose. MS is een ziekte van het auto-immuun syteem dat weefsels in je eigen lichaam aanvalt.

Oana, met diploma’s psycho-pedagogie, internationaal management en Freudiaanse analyse, lijdt aan heel wat ongemakken ten gevolge van haar ziekte: duizeligheid, verminderd gezichtsvermogen, vermoeidheid, … Toch laat ze de ziekte haar leven niet verknallen. Ze gaat dagelijks te voet van de August De Boeckstraat naar de Stationsstraat voor haar kinebehandeling en één maand per jaar brengt ze door in de MS kliniek in Melsbroek.

Oana heeft nu een YouTube kanaal opgestart (MS Love) waarin ze haar eigen ervaring deelt met lotgenoten. Van opstandigheid tot berusting en een dynamische herstart van haar eigen leven. Haar boodschap is eenvoudig maar heel sterk: neem je eigen leven weer in handen, laat MS niet de overhand krijgen, vecht met alles wat je in je hebt.

Je vindt de video’s van Oana op You Tube onder ‘MS Love The MS-er taboo breaker’. De video’s zijn momenteel in het Engels maar Oana en haar echtgenoot George spreken zeer goed Nederlands en ze wil de video’s zeker ook in het Nederlands en het Roemeens aanmeken. Ze zijn beide geboren in Roemenië maar wonen al meer dan 15 jaar in België. Eerst in Kortrijk, daarna een jaar in Brussel en nu al 13 jaar in Merchtem. Oana wil zich trouwens ook inzetten voor een MS centrum in Roemenië, naar het voorbeeld van onze MS kliniek in Melsbroek.

Hun kinderen Elly en Patrick zijn twee talentvolle jongeren die je o.m. kan zien in reclamefilmpjes en die binnenkort naar Hollywood mogen voor de World Championsip for Performing Arts maar daarover berichten wij u een andere keer.

Topartikels bij Goeiedag.be