Smatchwinkel gaat dicht

De vestiging van Smatch in Merchtem gaat dicht. Het is één van de 16 vestiging die de Match-Smatch keten wil sluiten in het kader van een reorganisatieplan. Het verlies van de keten liep in 2018 op tot 22 miljoen euro. De keten in een onderdeel van de groep Louis Delhaize.

Er zouden in het totaal 210 jobs moeten verdwijnen in zeven Matchwinkels (in Wallonië) en negen Smatchvestigingen (in Vlaanderen). Het bedrijf zal daarnaast 40 miljoen euro investeren in een herstelplan op drie jaar dat de commerciële strategie moet versterken. 16 miljoen euro zou gaan naar de herinrichting van de winkels. Het assortiment krijgt een upgrade, met meer aandacht voor verse, lokale en biologische producten.

Beide winkelketens willen voorrang geven aan huismerken en de eersteprijs producten opnieuw in de kijker zetten. Bovendien willen ze sterker inzetten op e-commerce door Drive-afhaalpunten uit te rollen en thuislevering te lanceren. Wanneer de Merchtemse vesitiging dicht gaat is nog niet bekend. (jvm)

 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk