Mussenkasten

Natuurpunt plaatste, in samenwerking met de gemeente, op 8 plaatsen telkens 3 houtbetonnen mussenkasten. In het voorjaar plaatste Natuurpunt Merchtem reeds meer dan honderd zelfgemaakte mussenkasten (naar het voorbeeld van de door Vogelbescherming Vlaanderen ontworpen kasten) bij zo’n 33 particulieren.

In november 2019 zullen er nog een 40-tal kasten omhoog gehangen worden bij verschillende particulieren. Wie in Merchtem woonachtig is en eveneens geïnteresseerd is om mussenkasten omhoog te hangen, kan een aanvraag doen via mail aan  info@natuurpuntmerchtem.be.

Op openbare gebouwen werden telkens 3 mussenkasten gehangen: op het gebouw van het OCMW, kapelletje OCMW, gemeenschapslokalen Brussegem, Feestzaal Hamme, kerkhof Hamme, kerkhof Peizegem en de GTSM. Op de foto: Burgemeester Maarten Mast en Renaat Moyson en Michel De Keersmaecker die deze kasten hebben omhoog gehangen.

me Mussenkasten

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk