Dries Van Langenhove wèl sant in eigen land

Twee (onnodige) politiemannen voor de deur: dat moet wel het aperitief-gesprek van het Vlaams Belang zijn met Dries Van Langenhove, de man achter het omstreden “Vriend en Schilden”. Vorig jaar in Nijverseel hielden inspecteurs van de politie ook het Familieheem in de gaten, waar Filip De Winter gastspreker was. Dit jaar huurde het VB Opwijk-Mazenzele de schuur van het Gemeenschapscentrum Hof ten Hemelrijk af om zijn gastspreker te ontvangen. Want als (onafhankelijke) lijsttrekker op de VB-lijst Vlaams-Brabant voor het Vlaams parlement mag hij zich verheugen in een stijgende aanhang en/of nieuwsgierigheid.

Dries Van Langenhove kreeg een eerste keer de handen van het publiek op elkaar, toen hij zijn moeder Ann September een ruiker bloemen overhandigde voor haar Moederdag, maar vooral voor haar onvoorwaardelijke steun tijdens een wat hij noemde mooie maar ook moeilijke periode. Daarna ontpopte hij zich als een begenadigd redenaar met een uitgesproken mening over migratie, klimaat en media. De lagere school doorliep hij in Droeshout, waar hij naar eigen zeggen geïndoctrineerd werd met het spook van de opwarming van de aarde en het nakend einde van de wereld.

Slechts één gemeenteraadslid, Marijke De Vis, voormalig schepen voor Inzet, kwam luisteren. En ook Tom Bosman, die in de laatste twee jaar van de legislatuur gemeenteraadslid wordt, was een en al oor. “Ik ben ook al naar Theo Vranken komen luisteren.”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk