Tien digitale borden moeten snelheid verminderen

De gemeente Meise koopt tien digitale snelheidsinformatieborden aan. “Een onafhankelijke wetenschappelijke studie bewijst dat snelheidsinformatieborden het aantal snelheidsovertredingen met bijna 40% verminderen en ook op langere termijn effect sorteren”, legt schepen van Verkeersveiligheid Marie-Jeanne Thaelemans (Samen Anders) uit. De snelheidsinformatieborden worden in de volgende straten opgesteld: Koninklijke Kasteeldreef, Nieuwerodestraat, Stationstraat, Processieweg, Merchtsemsesteenweg, Temsesteenweg, Plasstraat, Van Doorslaerlaan, Brusselsesteenweg, Kardinaal Sterckxlaan en Kapellelaan. De plaatsen werden geselecteerd op basis van metingen. De kostprijs van de borden bedraagt 28.081,68 euro.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise