Vrouwenlichaam in OCMW-vijver

Zondagvoormiddag (22 april) werd een lichaam aangetroffen in één van de visvijvers op de site Ter Stelten in Merchtem. Het gaat om een 80-jarige bewoonster van de serviceflats Ter Linde die er al tien jaar woonde. Er wordt uitgegaan van een wanhoopsdaad. De site van het gebeuren werd afgeschermd.

Een wandelaar in het OCMW-park vond het lichaam van de vrouw in de vijver. Twee verplegenden van het woonzorgcentrum werden er bij geroepen om het lichaam uit het water te halen. De hulpdiensten waren heel snel ter plaatse maar de bejaarde dame kon niet meer gered worden.

OCMW-voorzitter Julie Asselman: ‚ÄúHet was een schok voor iedereen die erbij betrokken was. Ook voor haar dochter die even later ter plaatse was. De dame woonde al tien jaar in de serviceflats maar was de laatste tijd wat minder opgewekt dan vroeger. Wij wensen de familie alvast veel sterkte‚ÄĚ.

Wie vragen heeft over zelfdoding kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk