Ook Groen en N-VA tegen uitbreiding industrie

Nadat Erik Beunckens van Zellik-Relegem op de gemeenteraad van maart een verregaand plan voor de voormalige Bomaco-site opduikelde, kanten nu ook Groen en N-VA zich tegen de uitbreiding van de industriezone Bomaco in Zellik. N-VA is zelfs van mening dat er in heel Asse geen nood meer is aan uitbreiding van de industriezones.

Op de gemeenteraad van maart haalde Erik Beunckens (Z-R) een plan boven om de Bomaco-site uit te breiden met 10 ha landbouwgrond tot een aantal grote opslagplaatsen met niet minder dan 50 laad- en loskaden. Schepen Michel Vanhaeleweyck (Open VLD) suste door te stellen dat het slechts één van de mogelijke pistes was en dat de gemeente een standpunt zou innemen eens voor één of andere piste werd gekozen.

Edward Van KeerNu verklaren ook Groen en N-VA dat ze tegen de uitbreiding van de Bomaco-site zijn. Groen ‚Äď bij monde van Edward Van Keer – wijst het omvormen van landbouw- en natuurgebied tot industriegebied. Het wijst op de verregaande gevolgen voor de mobiliteit en de volksgezondheid (fijn stof). Bovendien zou het gebied ontsloten worden via de Broekooi en zouden omliggende huizen en boerderijen nog moeilijk te bereiken zijn.

Joris Van den CruijceN-VA gaat nog een stapje verder. Het wijst niet alleen de uitbreiding van de Bomaco-site af maar is van oordeel dat er in Asse geen nood is aan bijkomend industriegebied. Asse beschikt over 182 ha industriegebied en dat volstaat, vindt N-VA. Bovendien is er in Asse absoluut geen nood aan nieuwe werkgelegenheid aangezien het aantal tewerkgestelden ongeveer gelijk is aan het aantal actieve bewoners van de gemeente. Joris Van den Cruijce en Marie-Berthe Wyns vrezen een vernietigende invloed op de mobiliteit: ‚ÄúNiemand heeft baat bij een extra logistiek centrum in Zellik of Relegem en met een groeiende tewerkstelling trekken we meer mensen van buiten Asse aan wat op zijn beurt weer weegt op de mobiliteit‚ÄĚ.

N-VA kant zich ook tegen de uitbreiding van de industriezones in Mollem en aan de Vitseroel bij Ternat.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk