Volg de ‘bollekes’

Na de ‘pollekes’ (de verkeerspaaltjes genoemd naar schepen Paul Van Den Eynde) zijn er in het Merchtemse straatbeeld nu ook ‘bollekes’ verschenen. Die leiden de inwoners van de gemeente naar de nieuwe locaties waar de gemeentediensten gevestigd zijn. Dat zijn, naast het gemeentehuis in de Nieuwstraat), het voormalige OCMW-gebouw in de Gasthuisstraat en een lokaal achteraan de gemeentelijke bibliotheek in de Dendermondestraat.

Vanaf 3 april zal je voor de dienst burgerzaken (o.m. voor het vernieuwen van de identiteitskaart) naar het voormalige OCMW-gebouw in de Gasthuisstrat moeten. Wie de weg niet weet volgt best de blauwe bolletjes, die je automatisch op de juiste locatie brengen. Wil je naar de dienst vrije tijd en welzijn dan volg je de rode stippen die je naar de bibliotheek brengen. De overige diensten blijven in het gemeentehuis. Door het vertrek van ‘burgerzaken’ verhuizen andere diensten naar de benedenverdieping.

De reorganisatie is het gevolg van de integratie van gemeente en OCMW. De gekleurde bollen op de straat moeten de burgers de eerste weken wegwijs maken in de nieuwe locaties. Ze werden geschilderd in een verf die (afhankelijk van de hoeveelheid regen) twee tot zes weken zichtbaar blijft. Als aangetoond wordt dat het nodig is, kunnen de bolletjes opnieuw geschilderd worden.

Een overzicht:

Campus Nieuwstraat : diensten omgeving en infrastructuur

Campus Gasthuisstraat : dienst burgerzaken (identiteitskaart, reispas, rijbewijs, adreswijziging,…)    Lees verder onder de foto

ME BOlleke 2

Campus Dendermondestraat : dienst vrije tijd (sport, jeugd, speelpleinwerking, …)

Voor bijvoorbeeld het afhalen van aangevraagde documenten, het aankopen van een rol vuilniszakken of een cadeaubon kan je binnenkort terecht bij het snelloket. Vanaf 3 april is er al een snelloket in de Gasthuisstraat en in september opent het snelloket in de Nieuwstraat.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk