Heemkring zoekt materiaal rond verkiezingen

De Heemkring van Merchtem plant een mooie tentoonstelling rond de gemeenteraadsverkiezingen. Niet die van 2018 natuurlijk, de heemkring specialiseert zich immers in wat er in het verleden gebeurde. Daarom werd in de eigen archieven gedoken om posters, lijsten, foto’s en vlugschriften op te duikelen. De heemkring doet tegelijk een oproep naar de inwoners van Merchtem die nog interessant materiaal in bruikleen willen geven.

Heemkring Soetendaelle heeft een rijk archief dat ondergebracht is in het August De Boeckhuis aan de Reedijk. Hierin was al heel wat materiaal rond de gemeenteraadsverkiezingen in een recent en minder recent verleden te vinden. Dat materiaal wil de heemkring op jaarmarktdag (dinsdag 21 augustus) graag ten toon stellen. Om de tentoonstelling zo aantrekkelijk mogelijk te maken gaat de heemkring op zoek naar Merchtemnaren die nog interessant materiaal in de schuif hebben liggen. Je kan het in bruikleen geven zodat het je eigendom blijft, als je dat wil.

Contact opnemen met de heemkring kan via de voorzitter Hedwig Vertonghen, hedwig.vertonghen@soetendaelle.be of één van de bestuursleden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk