GTSM bouwt eigen elektrische racewagen

Via RTC Vlaams-Brabant schreven de GTSM-leerlingen van het 6de jaar elektromechanica (EM) zich in voor het STEM-project Greenpower. Het project daagt de leerlingen uit om hun eigen elektrische wagen te bouwen én ermee te rijden. Op de manier maken ze kennis met meerdere technische vakgebieden.

Alle deelnemende scholen kregen op 1 september eenzelfde motor en batterij. De bedoeling was dat ze er een wagen rond bouwden. De wagen die het verst rijdt in 1 uur tijd, wint. De leerlingen zoeken gedurende het schooljaar een antwoord op verschillende vragen. Hou je de motor koel? Hoe laad je de batterij op zodat ze 1 uur meegaat? Of hoe laad je een batterij die het geen volledig uur uithoudt, snel weer op? Hoe lijn je de wielen van je wagen uit? Het zijn slechts enkele voorbeelden waar de leerlingen zich de afgelopen maanden over bogen.

Uiteraard gebeurt dit alles onder de deskundige begeleiding van de technische leerkrachten. Meneer Poedts ontfermt zich over de praktische kant van de zaak: het monteren en demonteren van de wagen. Meneer Siebens neemt de elektrische aspecten voor zijn rekening, terwijl meneer Verbruggen de leerlingen bijstaat voor alles wat te maken heeft met mechanica. Mevrouw Van den Borre zorgt dan weer dat het geheel aerodynamisch verloopt.

Wil je die wagen met eigen ogen komen bewonderen dan kan dat tijdens de openschooldag van GTSM op vrijdag 25 mei, van 17 tot 22 uur. De school organiseert  workshops en individuele rondleidingen. Die avond is er ook mogelijkheid tot inschrijving. Koken hoeft die dag ook niet: je kan genieten van heerlijke kip en ribbetjes op het GTSM-eetfestijn.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk