Leerlingen Ten Bos op jacht naar energie

De leerlingen van het vijfde leerjaar van GBS Ten Bos in Peizegem willen zoveel mogelijk energie opwekken. Zij hopen daarmee niet alleen de school energiezuiniger te maken maar ook een geldprijs van 20.000 euro of een ontmoeting met de Rode Duivels te winnen.

Het 5de leerjaar uit Peizegem doet mee aan de energy challenge van Luminus.  Dit is een wedstrijd om energie op te wekken. De school die de meeste energie opwekt gedurende één maand valt in de prijzen.  Er doen 148 scholen mee aan de wedstrijd georganiseerd door Luminus. Op het moment dat dit artikel geschreven werd, stond Ten Bos op een 39ste plaats.

De wedstrijd is natuurlijk leuken – en een mooie prijs winnen zou nog leuker zijn – maar het is er hem vooral om te doen de leerlingen te leren wat energie is, hoe energie kan opgewekt worden, hoe we energie kunnen besparen en nog zoveel leuke maar ook nuttige kennis over het onderwerp.

Je kan de leerlingen van het vijfde leerjaar volgen op www.energy-challenge.be


Samen vanuit Asse/Merchtem/Opwijk naar de Bellekouterhal in Affligem rijden voor je boosterprik?

De komende weken maken dagelijks honderden mensen deze verplaatsing. Maar omdat dit niet voor iedereen evident is, lanceert Goeiedag een eenvoudige tool waar inwoners van Asse, Merchtem en Opwijk zich kunnen opgeven indien je iemand kunt meenemen of indien je op zoek bent naar vervoer. Ga naar onze speciale pagina boosterprik-AMO voor alle info.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...