Leerlingen Ten Bos op jacht naar energie

De leerlingen van het vijfde leerjaar van GBS Ten Bos in Peizegem willen zoveel mogelijk energie opwekken. Zij hopen daarmee niet alleen de school energiezuiniger te maken maar ook een geldprijs van 20.000 euro of een ontmoeting met de Rode Duivels te winnen.

Het 5de leerjaar uit Peizegem doet mee aan de energy challenge van Luminus.  Dit is een wedstrijd om energie op te wekken. De school die de meeste energie opwekt gedurende één maand valt in de prijzen.  Er doen 148 scholen mee aan de wedstrijd georganiseerd door Luminus. Op het moment dat dit artikel geschreven werd, stond Ten Bos op een 39ste plaats.

De wedstrijd is natuurlijk leuken ‚Äď en een mooie prijs winnen zou nog leuker zijn – maar het is er hem vooral om te doen de leerlingen te leren wat energie is, hoe energie kan opgewekt worden, hoe we energie kunnen besparen en nog zoveel leuke maar ook nuttige kennis over het onderwerp.

Je kan de leerlingen van het vijfde leerjaar volgen op www.energy-challenge.be

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk