Anderlecht en Brugge supporters kijken samen

In Café Taxi in Peizegem was het vandaag verzamelen geblazen voor de supporters van Club Brugge en die van Anderlecht. Ze keken samen naar de wedstrijd op TV en aten samen taart. Het is immers een traditie dat bij een wedstrijd tussen beide clubs de ‘thuisclub’ de anderen trakteert op taart.

TAXI 4 KLEINZo’n 25 supporters in paarse en blauw-zwarte truitjes hadden zich schouder en schouder voor het TV-toestel genesteld. Tussen hen in twee troetelberen in de twee clubkleuren. De twee troetelberen hadden de armen om mekaars schouders geslagen, de supporters net niet.

Ze zagen samen – met uiteenlopende gevoelens uiteraard – hoe Diaby op twee minuten van de extra tijd van de eerste helft het lot van paars-wit bezegelde. De taart tijdens de pauze was welgekomen. Bij de blauw-zwarten om te vieren, bij de paars-witten om de ontgoocheling ‘weg te eten’.

Lowieke Wijns, Lowieke ‘van de woest’, is zelf de hevigste Brugge supporter. De (nep) defibrillator die in het café opgesteld stond droeg dan ook zijn naam. Voor het geval dat … Na de wedstrijd, die voor de Anderlecht supporters eindigde op een grote teleurstelling over de 5-0, kregen de winnaars sportieve felicitaties.

Er werden nog wat pintjes gedronken rond de kerstboom die duidelijk ook een supporter van de Bruggelingen was.

 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk