Mooimakers ruimen zwerfvuil op

De gemeente bindt de strijd aan tegen het zwerfvuil. Er komen zes banners met foto’s van de gemeentewerklieden terwijl ze aan de slag zijn om de gemeente proper te houden. Op elke banner staan andere gemeentearbeiders.

 

De banners worden betaald door “Mooimakers”, waar de gemeente heeft op ingetekend. De doelstelling is om na twee jaar het zwerfvuil procentueel te zien dalen in de gemeente.

 

“Mooimakers” is een samenwerking tussen Fost Plus (van de verpakkingsindustrie), de afvalstoffenmaatschappij OVAM en de Vereniging van Steden en Gemeenten (VVSG). “Via dit project  beschikken we gedurende twee jaar over een coördinator die alle zwerfvuilacties begeleidt en coördineert en ook nieuwe acties opzet”, aldus schepen van milieu Inez De Coninck (N-VA).

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk