Merchtem installeert 15de kindergemeenteraad

In het August De Boeckhuis werd dinsdagavond al voor de 15de keer een kindergemeenteraad ge√Įnstalleerd. Schepen Maarten Mast vroeg de jonge gemeenteraadsleden en schepenen om een feest te organiseren waarop de kindergemeenteraadsleden van de afgelopen 15 jaar zouden ge√Įnviteerd worden.

Parlement

Hij vroeg hen ook advies uit te brengen alvorens de gemeente een aantal speelpleintjes gaat vernieuwen en kondigde ten slotte ook aan dat minister Maggie De Block alle jonge raadsleden uitnodigt voor een bezoek aan het parlement en aan haar kabinet. Dat werd door de betrokkenen op gejuich onthaald.

Vervolgens mocht schepen Mario Vandevelde, als onschuldige hand van dienst, de naam van de kinderburgemeester trekken uit de schepenen die door de leerlingen van de vijf basisscholen van Merchtem werden aangeduid. Het werd Miel Meskens van Ter Dreef. Hij mag zich een jaar lang kinderburgemeester van Merchtem noemen. Hij krijgt de steun van de schepenen Kobe Demeulemeester (Sint-Donatus), Manon Cornelis (De Plataan), Annabel De Ridder (Ten Bos) en Luca Taastenoy (Rinkeling).

De overige raadsleden zijn: Anne Legroux, Matthijs Van Nijverseel en Emma-Benedicte Bunsana Djamsula (Ter Dreef), Lisa Vandroogenbroeck, Milaan Teugels en Laura De Bruyn (Sint-Donatus), Nette Van Den Eede, Emile De Arriba Rodero en Linde Jacxsens (De Plataan), Arthus Hermus, Milan Verhaegen en Yenno De Donder (Ten Bos) en Laurens Mast, Maurice De Neve en Femke Van Den Bossche (Rinkeling).

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk