Groen Merchtem organiseert TED avond

Groen Merchtem organseert op 17 november een TED avond rond het thema ‘Een gemeente op mensenmaat’. Wat is een TED avond, vraagt u zich af. De letters TED staan voor ‘technology, entertainment, design’ en tijdens een TED avond komen experten korte, boeiende spreekbeurten houden rond een bepaald thema.

Op de TED avond van Groen werden volgende sprekers uitgenodigd:

  • Kobe Vandeweerdt, van ontwerpbureau studio herman in Merchtem, laat zijn licht schijnen op een wel erg actuele vraag : is Merchtem (centrum) gemaakt op maat van de mens ? Wat kan er anders en beter ?
  • Daan Demey is planoloog bij de Provincie Vlaams-Brabant en breekt een lans voor lokaal werk.
  • Hans Van Hoof is werkzaam bij De Lijn als expert verkeerskunde, landschapsarchitect en stedenbouwkundige. Hij heeft het over duurzame mobiliteit – op mensenmaat.

‘Merchtem op mensenmaat’ op vrijdag 17 november, om 20 uur in het August de Boeckhuis aan de Reedijk. Vrije toegang.


Samen vanuit Asse/Merchtem/Opwijk naar de Bellekouterhal in Affligem rijden voor je boosterprik?

De komende weken maken dagelijks honderden mensen deze verplaatsing. Maar omdat dit niet voor iedereen evident is, lanceert Goeiedag een eenvoudige tool waar inwoners van Asse, Merchtem en Opwijk zich kunnen opgeven indien je iemand kunt meenemen of indien je op zoek bent naar vervoer. Ga naar onze speciale pagina boosterprik-AMO voor alle info.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...