PZ AMOW doet update van videoverhoorlokaal en hervormt jeugddienst

Hoewel onlangs bekend werd gemaakt dat de politiezone AMOW een nieuw commissariaat zal bouwen op de Asphaltcosite, liet ze toch een update uitvoeren aan het videoverhoorlokaal op haar huidige site in de industriezone in Mollem. Het kan immers nog een paar jaar duren voor het nieuwe onderkomen in de buurt van het station, effectief kan gebruikt worden.

Een netwerk van gespecialiseerde politiemensen gebruikt het videolokaal in Mollem voor audiovisuele verhoren van minderjarige slachtoffers en getuigen. Het parket Halle-Vilvoorde geeft de opdracht tot dergelijke specifieke verhoren. In 2016 werd het 62 maal gebruikt, in 2017 al 52 keer. Dit bewijst de noodzaak aan een dergelijke faciliteit. Het lokaal werd opgefrist en voorzien van een airco.

Ook de jeugddienst van de zone werd hervormd. Die werd overgeheveld van de dienst preventie naar de dienst recherche. De zone AMOW gaat tevens op zoek naar twee nieuwe inspecteurs voor deze dienst. Zij zullen in het voorjaar van 2018 in het commissariaat van Merchtem aan het werk gaan.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk