’t Gaat tegen de grond

In Asse zijn de grote afbraakwerken gestart. Een deel van de voormalige zaal ’t Smis ligt al tegen de vlakte. Voor velen een emotioneel gebeuren want verschillende generaties van jonge Assenaren hebben er gefeest en velen hebben er een partner gevonden. In mei 2013 werd er voor de laatste keer gefuifd. De laatste keer in meer dan 30 jaar. Sindsdien stond het gebouw te vervallen. De fuifzaal verhuisde, met het aangrenzende brandweerarsenaal, naar nieuwe gebouwen op de Asphaltcosite.

Vorige week werd heel wat asbest uit de brandweerkazerne verwijderd zodat ook dit icoon in het centrum van Asse kan gesloopt worden. Hetzelfde geldt voor vier panden tussen ’t Smiske en de voormalige kantoren van Credimo op het Gemeenteplein. Na de werken zal de Hopmarkt er helemaal anders uitzien. Er komt niet alleen een brede doorkijk naar het Gemeenteplein en de Arsenaalstraat maar er komen ook parkeerplaatsen bij. Het plein wordt heraangelegd en krijgt een groener tintje.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk