Flauwe plezante kondigt wegenhinder aan met valse brief

De gemeente Merchtem is het slachtoffer geworden van een ‘flauwe plezante’ die in haar naam werken en verkeershinder aankondigt in vier straten in Ossel. De brief – vals uiteraard – werd verstuurd (en ondertekend) onder de naam van schepen van openbare werken Paul Van Den Eynde. Er werd klacht ingediend bij de politie en de gemeente zal de betrokken inwoners een echte brief over de valse brief sturen.

Inwoners van de Drybunderstraat, Kwekelaarstraat, Osselstraaat en Opperselebaan, kregen een brief van ‘het schepenambt van openbare werken en mobiliteit, de heer Paul Van Den Eynde’ waarin rioleringswerken in hun straat worden aangekondigd. Dat zou gepaard gaan met ‘beperkte’ hinder voor de omwonenden ondanks het afsluiten van deze straten voor het verkeer.

Toen een bewoner boos naar het gemeentebestuur belde, vielen ze daar uit de lucht. Er was helemaal geen brief verstuurd. De dame in kwestie scande de brief echter in en zo moest men op het gemeentehuis vaststellen dat een valse brief was verstuurd. Mogelijk gaat het hier om een misplaatste grap maar het gemeentebestuur diende toch klacht in. Het briefpapier was niet alleen nagemaakt maar ook de handtekening van de betrokken schepen is nep.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk