Scootertours Pajottenland verhuist naar Roosdaal

Het scooterverhuurinitiatief Scootertours.be, dat in 2010 in Vlaams-Brabant gelanceerd werd, heeft zijn vaste startplaats in Eizeringen (Lennik) ingeruild voor een nieuwe vertrekplaats in het nabijgelegen Pamel (Roosdaal).

Voortaan kunnen dagtoeristen en bedrijven die op zoek zijn naar een uitstap of teambuildingactiviteit, terecht bij Regine Van Den Bossche en Firmin De Valck om het Pajottenland met de scooter te ontdekken.

De nieuwe startplaats is in de Korte Kamstraat 32 in Roosdaal, vlakbij het vakantiehuisje Brokantie, dat Regine en Firmin samen uitbaten. Door hun jarenlange ervaring in de toeristische sector, kent het echtpaar de streek zeer goed.

scootertours4“Op de scootertours-website staan een aantal route-suggesties die je onder meer langs de befaamde molen van Kapitein Zeppos, het kasteel van Gaasbeek en de pittoreske dorpjes van het Pajottenland leiden”, aldus Regine Van Den Bossche.

Het echtpaar start met tien scooters met een retrolook, een opvallend groene kleur en een zuinige, stille 50cc-motor. Alle scooters starten elektrisch en hebben een automatische versnellingsbak, wat ze geschikt maakt voor mensen zonder ervaring met het besturen van een motorvoertuig.

Een scooter huren kan al aan 69 euro per dag. Voor een heel weekend (van vrijdagavond tot zondagavond) betaal je 119 euro per scooter. Voor meer informatie en reservaties, zie www.scootertours.be.

Kunstkijkersroute

In het weekend van 28 april tot en met 1 mei zijn er in het kader van de kunstkijkersroute in de tuin van vakantiehuisje Brokantie kunstwerken te bewonderen van lokale kunstenaars uit Roosdaal en omstreken (Jan Clement, Lieve De Bolle, Debora Jacobs en Diane Van Der Stappen). De toegang is gratis.

Het nabijgelegen woonwinkeltje Brokantie’s ReFined zal eveneens geopend zijn. Ook op andere locaties in Roosdaal vind je dat weekend kunsttentoonstellingen en is er randanimatie.

Topartikels bij Goeiedag.be