25 jaar Gembada = groot feest

In de hele regio en zelfs in het buitenland kennen ze Gembada, de dansgroep voor kinderen en jongeren die dit jaar 25 kaarsjes mag uitblazen. Het startte allemaal met een schoolfeest in de gemeentelijke basisschool De Plataan. Hans Gauchez (49) zette toen zijn schouders onder een paar dansjes met zijn leerlingen.

Directeur Louis De Boeck sprong mee op de kar om een dansgroep voor alle kinderen en jongeren leven in te blazen. De groep groeide aan een verbazend tempo. Als Hans in het begin helemaal instond voor artistieke leiding en dansles dan groeide de groep tot 9 dansleiders, een technische ploeg en een dynamisch bestuur.

M De Laura's
De twee Laura’s van de artistieke leiding: Laura Huygh en Laura Van Den Eynde

Louis De Boeck en Ludo Gauchez kregen voor hun inzet de titel van erelid. En toen Hans na 23 jaar een stapje opzij zette om een nieuwe passie te kunnen beleven, kreeg hij diezelfde eer. “Het is gevaarlijk om namen te noemen,” zegt Hans, “maar vermeld zeker Stefanie Vanderstraeten, Tina Asselman, Veerle Vanderstraeten, Sandy Van Buggenhout, de zussen Janssen en de zussen Heyvaert, Kelly Verstraeten, Linda Stevens en Arne Saerens, Patrick Heyvaert (ex-voorzitter), Natalie Verraes en Britta De Nijn, Petra Van den Borre en Mieke Bessems (kledij). Maar er zijn er nog veel meer die meer dan een steentje hebben bijgedragen.”

Gembada verzorgde grote spektakels en niet minder dan zes buitenlandse reizen. Het aantal optredens en lestijden zijn gewoonweg niet te tellen. “Op een bepaald moment had ik 15 danslessen per week,” zegt Hans. Na 23 jaar deed hij in alle vriendschap een stap terug en gooide zich met overtuiging op die andere passie: DJ spelen.

Samen met Christophe Van Campenhout vormt hij het DJ duo Knightriders. Zij traden al op in Oslo en op Malta en zorgen voor sfeer en ambiance op allerhande feestjes. De artistieke leiding van Gembada is in goede handen: Laura Van Den Eynde en Laura Huygh zijn opgegroeid met Gembada.

Nu zondag, 30 april, is er een groot verjaardagsevenement in de Gemeentelijke Sporthal. Naast optredens van Gembada zijn er De Feestbeestjes, De Romeo’s, 2 Fabiola, DJ Stereogaze en The Knightriders. Aanvang 14.45 uur voor de allerjongsten. Tot 02 uur voor de danslustigen. Er zijn diverse eetstandjes, een frietkraam, pop corn, suikerspinnen en een ginbar. De toegangsprijs voor de hele dag is 15 euro.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk