Delhaize neemt nieuw gebouw én nieuwe ingang in gebruik

Delhaize 3Goed vijf jaar nadat de gebroeders De Bock met een Delhaize van start gingen in de Puursstraat is het winkelcomplex uitgebreid van 1400 tot 2100 m² verkoop ruimte. Blikvanger is de nieuwe ingang langs de Puursstraat. Ruim en luchtig en … met een schitterende muurschildering van de Merchtemse Steltenlopers.

“Er werd meer dan 3 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbreiding,” zeggen de gebroeders Stein (38) en Steven De Bock (40). “In het vernieuwde gebouw zetten wij vooral in op ‘vers’: groenten, vis, vlees. Met de uitbreiding hopen we 5 tot 10 nieuwe personeelsleden aan te werven. Ook het aantal kassa’s steeg van 7 naar 11”.

Als het druk is, moet je dus niet eindeloos aanschuiven. En als je met je boodschappen naar buiten rijdt wacht je een parking met plaats voor zo’n 150 voertuigen. Vooraleer je op de parking komt kan je nog de metershoge graffitimuur van kunstenaar David Duits (David Deduytschaver) bewonderen. Een ode aan Merchtem en zijn steltenlopers.Delhaize 1

Die steltenlopers hadden een delegatie gestuurd – onder leiding van voorzitter Roger Daelemans – om ‘hun’ schilderij te komen bewonderen. “Heel schoon,” vond ook Maurice Neirinck, met zijn 77 één van de oudste nog actieve steltenlopers. “Nee, ik loop niet meer op stelten,” zegt Maurice, “ik verkoop pins en prentkaarten. Moet ook gebeuren en zo kan ik met de vrienden steltenlopers nog mee op stap”.

Delhaize 4Mooi is het zeker en wie nu nog niet weet dat Merchtem en de steltenlopers onlosmakelijk verbonden zijn, heeft de laatste jaren waarschijnlijk op de planeet Mars gewoond. Toen wij de foto’s gingen maken werd nog ijverig gewerkt om alles tip top in orde te brengen voor de winkelende klanten.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk