Integratiefeest met Roemeense insteek – Petrecere Romaneasca

In Asse wonen iets meer dan duizend mensen met de Roemeense nationaliteit, waardoor ze, op de Belgen na, de grootste bevolkingsgroep vormen in onze gemeente.

Een feestje bouwen is de ideale manier om elkaar beter te leren kennen. Daarvoor werkt de dienst Sociale zaken / Integratie samen met Jean-Paul Van der Elst, een Merchtemnaar met een bijzondere band met Roemenië. Hij is al jaren actief binnen ‘Actie Dorpen Roemenië’, een vereniging die zich inzet voor de uitbouw van een duurzame en solidaire samenleving in Centraal- en Oost-Europa. Samen met enkele Roemeense Assenaren wil hij Roemenië in de kijker zetten.

Grijp je kans om te proeven van de Roemeense keuken en van hun bieren en wijnen. Kom genieten van de folkloredans van de dansgroep ‘Floare de Colt’ (foto) en dans mee op Belgische en Roemeense nummers achteraf.

Omdat dit feest een ideaal ontmoetingsmoment is waarbij onze Roemeense buren de Belgische gewoonten leren kennen, worden ook frietjes en Belgische bieren voorzien. Bovendien komt de Assese musicalgroep Musicalia (foto) het beste van zichzelf geven.

Kom dus zeker een kijkje nemen op zaterdag 6 mei vanaf 18.00 uur in de parochiezaal van Krokegem. De toegang bedraagt € 5 (kinderen tot 15 jaar gratis).

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk