Spaans bloed in gratis nieuwjaarsconcert

Op zondag 22 januari vindt het¬†nieuwjaarsconcert plaats in de O.L.V.-ter-Noodtkerk. Symfonieorkest ‚ÄėDe Lier‚Äô onder leiding van dirigent Rik Ghesqui√®re brengt een repertorium gaande van klassiek tot hedendaags. Gitaartrio Los del Tr√® zorgt voor een zuiders muzikaal tintje. De toegang is gratis.

Symfonieorkest ‚ÄúDe Lier‚ÄĚ is een vaste waarde in het symfonielandschap. Het orkest is een groep van gevorderde liefhebbers en professionele musici die op korte tijd een stevige reputatie uitbouwden in Lier en vele andere steden en gemeenten. In het buitenland werd zelfs gemusiceerd in Bremerhaven, Londen, Nederland en Frankrijk.

Dirigent Rik Ghesquière is een veelzijdig kunstenaar die bekend staat als een stimulerende en gevoelige dirigent. Daarbij bouwt hij verder op zijn ruime ervaring als musicus in het Brussels Philharmonic.

Los del Trè is een trio van drie klassieke gitaristen met eenzelfde passie: Spaanse en Latijns-Amerikaanse klassieke muziek. Het trio brengt een kleurenpalet van klank en ritme in de flamencosfeer. Met Tom Van de Venne is er een directe link met Merchtem. Tom kennen we van percussie-ensemble De Volherding. Zijn  collega’s gitaristen zijn Roel Van De Voorde en Ward Pauwels.

Het nieuwjaarsconcert vindt plaats in de O.L.V.-ter-Noodtkerk op zondag 22 januari om 17 uur. De toegang is gratis. Iedereen is welkom.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk