Trio Roemeense koperdieven opgepakt

Drie Roemeense koperdieven werden zondagavond opgepakt nadat ze werden betrapt op de terreinen van een bedrijf in Ternat. De drie inbrekers sloegen op de vlucht toen ze werden betrapt door een veiligheidsagent.

Ze hadden een gat was gemaakt in de draadomheining en forceerden daarna een toegangsdeur tot een ruimte met elektriciteits- en zekeringskasten. Daar knipten ze verschillende koperen bevestigingsstukken en draden door.

Verschillende politieploegen hielden een klopjacht en daarbij werden drie Roemenen aangetroffen die zich verschuilden in een tuinhuis van een nabij gelegen woning.

Het gaat om een 43-jarige man uit Charleroi, een 43-jarige man uit Dison en een man van 23 jaar zonder verblijfplaats in België. De verdachten gaven toe dat ze op het bedrijf aanwezig waren, maar beweren dat ze daar in opdracht van een andere persoon afbraakwerken aan het uitvoeren waren.

Ze worden vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Het parket vraagt hun aanhouding.