Gaspard en Truda in de bloemen gezet

Het Merchtemse OCMW huldigde Gaspard Graind’Orge (en zijn echtgenote Truda) voor een zeer uitzonderlijke prestatie. Gaspard reed meer dan 36.000 km als vrijwilliger in de Merchtemse Minder Mobielen Centrale. Die 36.000 kilometers werden de laatste 19 jaar genoteerd maar in het totaal was Gaspard ruim 26 jaar als vrijwilliger actief. In zijn ‘topjaar’ (2012) legde Gaspard niet minder dan 6.316 km af.

“Het was plezant, ik kon met vele mensen praten en iedereen heeft wel eens behoefte aan een goede babbel,” zegt Gaspard die op zijn 78ste nog zeer kwiek en levenslustig is. Maar Gaspard had niet kunnen doen wat hij gepresteerd heeft zonder de steun van zijn echtgenote Truda die dan ook in de bloemetjes werd gezet.

Nu Gaspard gestopt is heeft het OCMW meer dan ooit nood aan nieuwe vrijwillige chauffeurs om het team van zo’n 10-tal vrijwilligers compleet te maken. Chauffeurs krijgen uiteraard een kilometer vergoeding maar de grootste beloning is ongetwijfeld de dankbaarheid van zovelen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk