Tuinbouwschool deelt zijn appeltjes met kinderen en senioren

De oogst van appelen mag je dit jaar zeker geslaagd noemen. Zo ook in de gemeentelijke tuinbouwschool in Peizegem. Teeltleider Fruit Pieter Van Delm en directeur Dirk Legroux zien het aan met pretlichtjes in de ogen. In plaats van die mooie oogst gedeeltelijk verloren te laten gaan, willen ze anderen mee laten genieten van die lekkere, blozende appeltjes.

De scholen van de scholengemeenschap AMO (11 scholen in het totaal met ongeveer 3800 leerlingen), de kleuter- en lagere scholen van Merchtem én het OCMW mogen binnenkort hun appeltjes komen ophalen om aan de kinderen, jongeren en senioren uit te delen.

M Tuinbouwscchool appeltjes 2Onder leiding van Pieter Van Delm leren de leerlingen van de tuinbouwschool alles over fruitteelt, van het aanplanten en verzorgen van de bomen, over snoeien tot het plukken van het fruit. Stiel is stiel en ook in de fruitteelt wordt veel deskundigheid vereist.

‘Natuurlijk zijn er nog voldoende appels over voor de verkoop in onze eigen leerwinkel,’ zegt Dirk Legroux, ‘want ook dat (prijsbepaling, organisatie en verkoop) maakt deel uit van het opleidingspakket. Veel van onze leerlingen zullen later immers zelfstandigen worden en dan is het leren beheren van een bedrijf zeer nuttige kennis’.

Uiteraard zijn de uitgedeelde appels geselecteerd op vorm en grootte én van de beste kwaliteit.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk