Stormloop verwacht op Frozendorp in Asse

De Mèt Duvelt lijkt een flinke hoofdvogel te hebben afgeschoten met het Frozendorp tijdens de minikerstmarkt op zondag 20 december op de Markt in Asse.

De activiteit werd pas vrijdagnamiddag bekendgemaakt op Facebook en minder dan 24 uur later geven al bijna duizend mensen te kennen dat ze gaan. Nog eens ruim 1.700 anderen geven aan dat ze ge√Įnteresseerd zijn en dat aantal groeit met ruim honderd per uur.

De Disney-animatiefilm Frozen was eerder al een enorme kaskraker en ook Disneyland Parijs scoorde afgelopen zomer een recordomzet dankzij de prinsessen Anna en Elsa.

Dat de kinderen op 20 december op de Markt in Asse op de foto kunnen met Anna, Elsa en Olaf zorgt nu dus ook voor een stormloop in Asse.

Naast de ‘meet & greet’ zal er een Frozen filmvoorstelling zijn (wellicht in De Oorzaak) en is er animatie gepland zoals het zetten van Frozen nageltjes, een schminkstand, een sneeuwbol maken en dansen met Sarah Bossuw√©.

‚ÄúOmwille van de verwachte grote toeloop zal voor deze activiteiten een beperkte toegangsprijs worden gevraagd. De prijs en de voorverkoopplaatsen worden volgende week bepaald‚ÄĚ, zegt Rita De Vos (Open VLD), schepen van Lokale Economie.

Het kerstmarktje op de Markt zelf blijft echter gratis toegankelijk en wellicht blijft ook de ontmoeting met de Frozen-figuren gratis. De minikerstmarkt is onderdeel van een opendeurweekend van de Assese middenstand. Er worden twaalf standjes aangekondigd, waaronder een smid, originele kaarten, kindergeschenken, Frozen frutsels en juwelen, gebak, streekproducten en badproducten Tupperware.

De harmonie Sint-Cecilia Asse opent het gebeuren om 11 uur. Nadien brengt een akoestische groep live gezellige kerstliederen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk