BS Sint-Donatus is Kinderrechtenschool (+ foto’s)

Vrijdag 20 november was een bijzondere dag voor de leerkrachten, de kinderen, hun ouders en grootouders van basisschool Sint-Donatus. Pal op de internationale dag van de kinderrechten kreeg de school van Plan België het label ‘kinderrechtenschool’, als negende in het hele land. Ze hadden er dan ook heel hard aan gewerkt, twee jaar lang.

Het was een goed gevuld programma: spelletjes rond kinderrechten, een gezelschapsspel over de millenniumdoelstellingen, een dag tegen armoede, een kinderrechtenlied, een muur van respect, een anti-pestbus, een buitenspeeldag met langere speeltijden en geen huiswerk, een zero-afvaldag, en nog veel meer.

Maar de beloning was groot: kinderrechten commissaris Bruno Vanobbergen mocht aan Sandra Graind’Orge, directeur van de school, het officiële labal ‘Kinderrechtenschool’ overhandigen. Dat was uiteraard een reden om feest te vieren. Voor de kinderen waren er heel wat leuke spelletjes en voor de mama’s en papa’s, opa’s en oma’s was er zelfs een wandeltocht mét de pagadders.

Pater Karel, parochiepriester in Merchtem, aanvaardde het peterschap van de nieuwe kinderrechtenschool.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk