Boer heeft vrouw gevonden, Nathalie huwt Geoffrey (+ foto's)

Nathalie Hellinckx van de Vershoeve, gekend van Boer zkt Vrouw, trad in het huwelijk met Geoffrey De Raedt uit Deinze. En dat zal Peizegem geweten hebben. Het hele dorp was samengekomen aan de kerk maar daar waren ze niet alleen. Vrienden van bruid en bruidegom waren uitgerukt met zware tractoren en aanverwant materiaal en hadden zich op het kerkplein opgesteld.

In een mooie, sierlijke koets kwamen ze aangereden: Nathalie en haar papa die haar moest ‘wegschenken’. Dat zorgde voor traantjes in de kerk, zowel bij de bruid als bij haar papa. Maar het waren tranen van vreugde natuurlijk. Lang geleden dat er nog zoveel volk in de O-L-Vrouwekerk was geweest.

Heisa

Terwijl Nathalie en Geoffrey mekaar binnen het ja-woord gaven en de ringen uitwisselden, werden buiten koortsachtig gewerkt om de ‘sortie’ van het bruidspaar bijzonder te maken. Een twintigtal zware tractoren werden opgesteld, op het bordes van de kerk kwamen twee bobcats die een opschrift met felicitaties voor het kersverse bruidspaar droegen.

Nathalie en Geoffery, hun familie en hun vrienden genoten zichtbaar van de heisa die was aangericht en Peizegem stond er met open mond naar te kijken. ‘Schoe kliejke,’ vond mevrouw, ‘Schoe maske,’ voegde mijnheer er aan toe. En andere deelnemers aan Boer zkt Vrouw werden met de vinger aangewezen: ‘Zie, dingske van Boer zkt Vrouw’.

Hapje en drankje

Nadat iedereen de kerk had verlaten werden de aanwezigen nog getrakteerd op een hapje, een drankje en een ijsje. Die laatste versnapering was zeer welkom want het was warm daar in de blakende zon aan de kerk. Maar allez, voor Nathalie en ‘heure Zjeffri’ hadden ze er dat wel voor over. Met een laatste ‘in onzen tijd was da toch zoë allemou nog ni, hé’ ging Peizegem tevreden naar huis. Nathalie en Geoffrey en hun familie hadden nog een lange feestelijke dag voor de boeg.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk