En in de kluis zat … (+ video)

Terwijl buiten de (gedeeltelijke) afbraakwerken van het oude brouwerij gebouw volop aan de gang waren, werd binnen ‘de kluis van de Ginder-Ale’ gekraakt. Een specialist had drie uur nodig om de massieve deur open te krijgen.

M afbraak 1De ontgoocheling was groot toen bleek dat de kluis leeg was, op een bijna 50 jaar oud stuk van vijf Belgische frank na. De hoop dat een paar flessen van het eerste brouwsel van Ginder-Ale – dat de brouwer volgens een hardnekkige legende ‘ergens had verstopt’ – zou gevonden worden, bleek dus ijdel.

Ondertussen wordt buiten verder gewerkt aan twee zijden van het gebouw. Aan de kant van de Kattestraat werd de grote schouw verder afgebroken en aan de ‘binnenkant’ ging een gedeelte van de aanbouw tegen de vlakte. Dat levert spectaculaire beelden op van een kraan in een open container die aan een dertig meter hoge kraan bengelt.

Woensdagmiddag klaagden sommige gebruikers van een gsm over slechte ontvangst. Die slechte ontvangst vond, zo meenden zij, zijn oorzaak in de uitgevoerde werken. Op het gebouw staan immers nogal wat relais van GSM-operatoren.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk