Kerstwandeling voor goede doel

Nadat een eerste voettocht naar Halle drie jaar geleden zo’n 15.000 euro inzamelde voor de aanpassing van de woning van ‘Nonkel’ die met de spierziekte ALS kampt, gaat Willy Wijnants (den Bizon) opnieuw de uitdaging aan. Op tweede kerstdag gaat de tocht met de bus naar Halle en van daar weer te voet naar Merchtem.

Onderweg wordt er regelmatig halt gehouden voor een drankje en een hapje, gesponsord door middenstanders en bedrijven. Willy, die de steun krijgt van Leen Merckx en haar echtgenoot Frank Meysman, hoopt met 500 deelnemers Merchtem te bereiken waar Pater Karel hen aan de kerk opwacht met een laatste ‘controlepost’.

De opbrengst van deze wandeltocht gaat naar Orchidee, de opvang voor volwassenen met een mentale beperking. Zij willen volgend jaar graag een houtatelier openen en financiële steun zou meer dan welkom zijn. Deelnemen aan de tocht kost 10 euro. Inschrijven kan in Café ’t Pandoerken (Bij den Bizon) in de Stationsstraat in Merchtem.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk