Aartsbisschop LĂ©onard in Opwijk en Peizegem

Monseigneur LĂ©onard bezocht in Opwijk het MAI, een vrije school voor buitengewoon secundair onderwijs. LĂ©onard, die aan het einde van zijn uitgebreid bezoek aan 33 dekenijen is, toonde veel belangstelling voor de realisaties van leerlingen en leerkrachten. Hij bezocht o.m. de schoolwinkel en toonde zich een aandachtig toehoorder. M LĂ©onard

Monseigneur Léonard kwam tijdens zijn bezoek aan de dekenij Opwijk ook naar Peizegem. Hij bezocht er de thuislozenboerderij Kodiel. Vergezeld van Deken Guido Moeys en een paar dames van Kerk en Leven arriveerde hij icognito in het voormalig café op de hoek van de Molenbaan waar Kodiel zijn thuisbasis heeft.

Hedwig Dom legde hem de werking van de thuislozenboerderij uit en LĂ©onard luisterde aandachtig. Kodiel wil mensen die nog nauwelijks sociale banden hebben met familie of vrienden een kader bieden waarin zij niet alleen met dieren maar ook met andere mensen weer aan de slag kunnen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk